Concurs de costume şi bostani

Este binecunoscut faptul că Halloween-ul, sărbătoare de origine celtică, preluată ulterior de mai multe popoare, a luat o amploare deosebită în ultimii ani şi în spaţiul românesc. Prin urmare, trebuia celebrată cum se cuvine, joi, 31 octombrie 2013, de către elevii şcolii noastre, printr-o activitate organizată în sala sportivă a liceului.
Costumaţi în diverse personaje, inspirate parcă din filmele de groază, elevii claselor de gimnaziu au luat parte la un concurs, moment în care şi-au etalat propriile creaţii specifice Halloween-ului, dar şi costumele. Vedetele concursului au fost dovlecii, care au prins viaţă luminaţi de o uşoară si palidă scânteie, însă nu au lipsit nici măştile, scheletele sau sperietorile.
Participanţii, deghizaţi în monştri, prinţese, vrăjitoare, fantome şi alte personaje înspăimântătoare, au avut dificila misiune de a convinge juriul că echipa lor merită să câştige prin originalitate şi inedit. Din declaraţia Andrei, elevă in clasa a V-a B, am aflat că timpul echipei sale de pregătire a fost de patru săptămâni, iar costumele au fost ori închiriate, ori confecţionate.

Astfel, echipa câştigătoare a fost reprezentată de clasa doamnei profesoare Garofiţa Pop, a V-a D. Pe locul al doilea s-a situat clasa a V-a B, urmând ca pe locul al treilea să se poziţioneze clasa a-V-a C.

Doamna profesoară Pop a concluzionat: „Activitatea a fost una reuşită, iar copiii s-au simţit foarte bine”, fapt uşor de observat, pe chipurile lor citindu-se emoţia, nerăbdarea, dar şi o bucurie inocentă.

Articol realizat de: LOREDANA MOCA