Trenul lecturii trece prin Ghibu!

Am avut plăcerea de a participa pe data de 15 octombrie, la o reuniune a clubului de lectură din şcoala noastră. Aici se strâng elevii din clasele a VI-a si a V-a, coordonati de doamna profesoară Garofiţa Pop.

Dânsa ne povesteşte de pasiunea elevilor care se strâng pentru a studia si dezbate carti, pentru a face lucruri interesante.
Copiii sunt foarte activi si dornici să se afirme, iar cărţile studiate sunt trimise de către editura Art, ne spune doamna profesoara Pop, care este mereu dornică să ajute copiii, oferindu-le o mână de ajutor celor mici. Acest club de lectură se reuneşte o data la doua săptămâni.
Când au fost întrebaţi de ce au ales sa participe la clubul de lectură în loc sa stea în faţa televizorului, Cristian Mailinger a răspuns: „Pentru a ne îmbogăţi cunoştinţele, pentru a şti mai mult”.
Elevii sunt pasionaţi de Limba si literatura română şi vizitează ori de câte ori au ocazia Biblioteca Judeţeană, unde colegul lor, Dan Mihai, din clasa a VI-a, este voluntar. „Lectura te ajută în viată şi te ajută să îţi îmbogăţeşti vocabularul. Cu ajutorul doamnei profesoare, reuşim să eliminăm obstacolele şi împreuna cu colegii mei, care sunt foarte ambiţioşi, ne adunăm din pasiune pentru lectură”, spune acesta.
articol realizat de: CARMEN IUHAS, IOANA IUHAS