Olimpiada de latina

Liceul “ Onisifor Ghibu” este cunoscut si pentru bunele rezultate de la olimpiade aduse de elevii scolii.

Una dintre aceste persoane este Dutcas Romina ,clasa 9 A,care a participat la olimpiada de latina.

 

1.    Ce te-a determinat sa participi la olimpiada ?

 

“Pe mine m-a determinat sa particip la olimpiada faptul ca imi place latina si ca am mai participat si anul trecut. Pe langa asta am fost si foarte curioasa.”

 

2.    Cum te-ai pregatit pentru olimpiada?

 

“De cand a inceput anul scolar, doamna diriginta stia ca vreau sa particip la olimpiada asa ca am inceput sa facem pregatire odata pe saptamana, iar dup ace am trecut la faza nationala, de 2-3 pe saptamana. Pe langa pregatirea de la scoala cu doamna dirginta, mai faceam traduceri.”

 

3.    Cum ti s-a parut aceasta experienta?

 

“Aceasta a fost o experienta pe care nu o voi uita niciodata deoarece am cunoscut oameni noi care mi-au devenit repede prieteni, si de ce nu, am vazut si locuri foarte frumoase cu prilejul acestei experiente.”

 

4.    Ai fost multumita de experiente?

 

“Si eu si doamna diriginta am fost foarte multumtite de rezultatul obtinut, in special doamna diriginta, cu toate ca nu am luat premiu, conteaza faptul ca am participat si am luat un puncat destul de mare pentru o faza nationala.”

 

5.    O impresie generala.

 

“Mi-a placut foarte mult aceasta experienta si as mai repeat-o de cateva ori deoarece a fost minunat. Ca si un sfat as putea zice ca oricarei persoare careia ii place latina sa mearga la olimpiada, pentru ca nu are nimic de pierdut.”