Evaluarea Națională pentru clasa a VIII-a

Conform calendarului de desfășurare a Evaluării Naționale pentru absolvenții clasei a VIII-a în anul școlar 2014-2015 perioada de desfășurare a examenelor este următoarea: 

- 22 iunie 2015 proba scrisă la Limba și literatura română;

- 23 iunie 2015 proba scrisă la Limba maternă;

- 24 iunie 2015 proba scrisă la Matematică.

 

Probele scrise încep la ora 9:00. Intrarea candidaților în sălile de examen se va face în intervalul orar 8:00 - 8:30. După ora 8:30 nu se mai permite intrarea elevilor în centrul de examen. Candidații vor avea asupra lor CI sau certificatul de naștere. 

 

Sălile în care se va desfășura examenul sunt următoarele: la etajul I, corpul A sălile 5A, 6A, 7A, 8A, iar la etajul II din corpul A sălile 12A și 13A. Lisat nominală cu repartizarea în săli se va afișa la intrarea în școală și la intrarea în fiecare sală de examen. Sălile de examen sunt monitorizate cu ajutorul camerelor de supraveghere.

 

Candidaţii nu au voie să intre în examen cu materiale ajutătoare (manuale, dicţionare, notiţe, însemnări), cu telefoane mobile sau cu mijloace electronice de calcul sau de comunicare. Nerespectarea dispoziţiilor referitoare la introducerea de materiale interzise în sala de examen duce la eliminarea din examen a candidatului, indiferent dacă materialele interzise au fost folosite sau nu, şi, după caz, la sancţionarea asistenţilor.

Din momentul distribuirii subiectelor, niciun candidat nu mai poate intra în sală şi niciun candidat nu poate părăsi sala, decât dacă predă lucrarea scrisă şi semnează de predarea acesteia. În cazuri excepţionale, dacă un candidat se simte rău şi solicită părăsirea temporară a sălii, el este însoţit de unul dintre asistenţi, până la înapoierea în sala de examen; în această situaţie timpul alocat rezolvării subiectelor nu va fi prelungit.